Mainokset

Auringonkehrä-sillisalaatti resepti

Resepti: Auringonkehrä-sillisalaatti

Ainekset

  • 1 ruukkusalaatti
  • 1 – 2 keltaista paprikaa
  • 1/2 (n. 150 g) tuoretta kurkkua
  • 2 – 3 etikkapunajuurta
  • 1 tlk (260 g) Pirkka silliä maustekastikkeessa
  • 1 pieni punasipuli
  • Kastike
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 3 rkl Pirkka mätitahnaa
  • 2 kovaksikeitettyä hienonnettua munaa

  1. Sekoita kermaviili, majoneesi ja mätitahna, lisää lopuksi
    jäähtyneet, kuoritut, hienonnetut munat. Jätä hiukan keltuaista
    kastikkeen koristeeksi. Kaada kastike jalalliseen lasimaljaan ja
    ripottele keltuaismuruja pintaan. Nosta kastike kylmään maustumaan.
  2. Kokoa salaatti pyöreälle, laakealle ja kookkaalle (halkaisija 27- 28
    cm) vadille. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet hyvin. Suikaloi salaatti
    aivan hienoksi ja tee siitä vadille uloin rengas.
  3. Puhdista paprikat ja leikkaa ne puolen sentin suikaleiksi ja
    edelleen pieniksi kuutioiksi. Tee paprikoista seuraava rengas. Viipaloi
    kurkku ja leikkaa edelleen suikaleiksi ja kuutioiksi ja nostele niistä
    seuraava rengas. Kuutioi etikkapunajuuret samoin ja tee niistä taas
    rengas.
  4. Valuta sillipalat liemestä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sillin
    sipulin voit ottaa mukaan. Hienonna punasipuli aivan hienoksi. Nosta
    kastikekulho vadin keskelle ja tee sillistä rengas.
  5. Kasaa punasipuli keskimmäiseksi kastikekulhon jalan päälle. Nosta
    salaattivati kylmään ja koristele tillinoksilla juuri ennen tarjoilua.
    Tarjoa sillisalaatin kanssa uusia perunoita ja ruisleipää.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

kakku

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.