Mainokset

Hedelmäinen juhlafilee resepti

Resepti: Hedelmäinen juhlafilee

Ainekset

  • 1 (n. 1 kg) Pirkka kevytsavustettu porsaan juhlafilee
  • 1 tl rosmariinia
  • 12 kuivattua kivetöntä luumua
  • 12 kpl Pirkka hillosipulia
  • Kuorrutus
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 dl vastapuristettua appelsiinin mehua

  1. Aseta filee pystyyn leikkuulaudalle. Tee fileen läpi kolme suoraa
    reikää esim. veitsen teroituspuikolla tai kauhanvarrella. Laajenna
    reikiä pyöräyttämällä kauhanvartta niissä ympäri. Työnnä rosmariinit
    sormella tasaisesti reikiin fileen kummastakin päästä. Täytä reiät
    vuorotellen luumuilla ja hillosipuleilla.
  2. Aseta filee uunivuokaan ja työnnä lihamittari kyljestä fileen
    keskelle. Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla noin 1 1/2 – 2 tuntia
    fileen paksuudesta riippuen, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta.
  3. Poista kamara ja halutessasi osa rasvasta. Ota talteen paistoliemi.
    Leikkaa fileen rasvakerrokseen vinoneliökuvio ja ripottele pinnalle
    tasainen kerros sokeria. Poista paistomittari.
  4. Nosta filee 250-asteisen uunin keskitasolle grillivastuksen alle.
    Paahda, kunnes sokeri on sulanut ja saanut hiukan väriä. Lisää vuokaan
    appelsiinin mehu. Valele mehulla lihaa useita kertoja paahtumisen
    aikana,kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea. Aikaa kuluu noin 10
    minuuttia.
  5. Tarjoa filee viipaleiksi leikattuna kylmänä tai kuumana perunoiden
    ja vihannesten kanssa. Juhlafilee sopii myös joulupöytään
    joululaatikoiden kanssa. Kastikkeeksi sopii hyvin omenakastike.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.