Mainokset

Kaaligratiini resepti

Resepti: Kaaligratiini

Ainekset

  • n. 1 kg yhteensä kukka- ja parsakaalia tai vain toista
  • Keittämiseen
  • vettä
  • suolaa
  • Kastike
  • 3 rkl leivontamargariinia tai voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaalin keitinlientä
  • 2 dl kermaa tai maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • hiven suolaa ja valkopippuria

  1. Jaa kukkakaali kukinnoiksi, jaa myös parsakaali pienempiin osiin.
    Keitä kaalit puolikypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä kannen
    alla. Päällimmäiset osat saavat kypsyä höyryssä. Nosta puolikypsät
    kaalit uuninkestävään laakeaan vuokaan. Valuta liemi ja säästä siitä 3
    dl kastikkeeseen.
  2. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta siinä jauhot
    hyvin sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kerma tai maito
    sekä keitinliemi rasva-jauhoseokseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen,
    ettei kastikkeeseen tule kokkareita. Anna kastikkeen kiehua 5 – 10
    minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon juustoraaste, suola ja pippuri. Kaada kastike
    vihannesten päälle. Kuorruta uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia,
    kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.Tarjoa kuorrutettujen vihannesten
    lisänä esimerkiksi nakkeja. Vinkki: Samalla tavalla voi valmistaa
    muitakin vihanneksia, esimerkiksi purjoa, porkkanoita, papuja,
    mustajuurta, selleriä ja maa-artisokkaa.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

kakku

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.