Mainokset

Kevennetty mantelisydän resepti

Resepti: Kevennetty mantelisydän

Ainekset

  • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl Pirkka leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 1/2 dl rusinoita
  • 1 1/2 dl Pirkka hasselpähkinärouhetta
  • 1/2 ps (à 250 g) Pirkka kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl Pirkka makeutusjauhetta
  • 175 g kevytmargariinia (40 %)
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  • 100 g Pirkka kuorittuja manteleita

  1. Voitele ja korppujauhota sydämenmuotoinen kakkuvuoka. Laita uuni
    kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kardemumma, rusinat,
    pähkinärouhe sekä pieniksi paloiksi pilkotut aprikoosit. Sekoita
    makeutusjauhe ja kevytmargariini keskenään pehmeäksi seokseksi.
  3. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää rasvaseokseen
    keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää seokseen kuivat
    aineet ja maito. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää
    varovasti taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
    Asettele kakun pinnalle kuoritut mantelit vieriviereen.
  4. Paista kakkua noin 1 tunti uunin alaosassa. Tarkista kypsyys
    tikulla. Jätä kypsä kakku vuokaan jäähtymään puoleksi tunniksi. Kääri
    kakku muovikelmuun ja anna maustua viileässä pari päivää ennen
    tarjoamista.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

vihreat_pavut

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.