Mainokset

Kevennetty melbakakku resepti

Resepti: Kevennetty melbakakku

Ainekset

  • Pohja
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl Pirkka makeutusjauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • Kostutus
  • 1 1/2 dl rasvatonta maitoa
  • 1 1/2 tl makeutusjauhetta
  • Täyte
  • 10 liivatelehteä
  • 6 dl (300 g) pakastemansikoita
  • 3 kananmunaa
  • 2 1/2 dl makeutusjauhetta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 4 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • Koristeeksi
  • tuoreita mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä
  • Persikkakastike
  • 2 tlk (à 425 g) persikanpuolikkaita nektarissa
  • (1 rkl makeutusjauhetta)

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota munat ja
    makeutusaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti
    vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa uunin
    alimmalla tasolla 25 – 30 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä
    tikulla. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paiston aikana, jos se
    tummuu liikaa.
  2. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Leikkaa leivinpaperiata hieman
    irtopohjavuoan pohjaa suurempi ympyrä ja pane vuoan pohjalle. Vuoraa
    myös kakkupohjan reunat leivinpaperisuikaleilla.
  3. Liuota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 – 10 minuuttia.
    Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai survimella. Erottele munista
    keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja makeutusjauhe.
  4. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja liuota siinä liivatelehdet.
    Anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää keltuaisseoksen joukkoon jogurtti,
    mansikkasose ja lopuksi liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
    Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele sitä varovasti
    sekoittaen.
  5. Laita toinen kakkulevyista vuoan pohjalle ja kostuta makeutetulla
    maidolla. Lisää puolet täytteestä vuokaan. Anna hyytyä hetki
    jääkaapissa. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta
    maidolla. Lisää loput täytteestä päälimmäiseksi kerrokseksi. Anna
    hyytyä jääkaapissa 5 – 6 tuntia tai yön yli.
  6. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele pinta mansikoilla ja
    vihreillä lehdillä.
  7. Soseuta persikat ja makeuta sose tarvittaessa ruokalusikallisella
    makeutusjauhetta. Kaada kastike lasikannuun tarjolle.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

juusto

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.