Mainokset

Juuresräiskäleet ja kylmä kinkkukastike resepti

Resepti: Juuresräiskäleet ja kylmä kinkkukastike

Ainekset

  • Taikina
  • 6 dl maitoa
  • 3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 600 g hienoksi raastettuja juureksia (esim. 300 g
  • porkkanaa, 100 g juuriselleriä, 100 g palster-
  • nakkaa ja 100 g purjoa)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa tai
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • hiukan mustapippuria
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 dl vettä
  • Kastike
  • 100 g palvikinkkua
  • 100 g maustekurkkua
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 tlk (à 200 g) kermaviiliä
  • 2 – 3 rkl sinappia
  • ripaus mustapippuria

  1. Valmista ensin kastike. Leikkaa palvikinkku ja maustekurkku aivan
    pieniksi kuutioiksi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset kermaviilin
    joukkoon. Peitä kastike kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan.
  2. Vatkaa jauhot maidon joukkoon. Lisää suola ja vatkaa munat lopuksi
    taikinaan. Jätä taikina turpoamaan juuresten esivalmistelujen ajaksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä hienonnettu purjo.
    Lisää raastetut juurekset ja sekoittele niitä hetken aikaa kasarissa,
    jotta ne kuumenevat kauttaaltaan. Hienonna joukkoon basilikaa ja
    murenna mukaan kasvisliemikuutio. Lisää vesi ja hiukan mustapippuria ja
    anna hautua hiljaa kannen alla noin 5 minuuttia. Anna raasteen jäähtyä
    hetki ja sekoita se räiskäletaikinaan.
  4. Paista juuresräiskäleet margariinissa pinnoitetulla paistinpannulla.
    Kuumenna pannu aina ennen taikinan lisäystä. Tarkkaile lämpöä ja alenna
    tarvittaessa paiston aikana. Annostele taikinaa kauhalla räiskälettä
    kohti noin 1 1/2 dl. Taikinasta tulee 12 isoa räiskälettä. Tarjoa
    juuresräiskäleet kuumina kylmän kinkkukastikkeen ja tomaattiviipaleiden
    kanssa.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

tomaatti

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.