Mainokset

Konjakkikranssit resepti

Resepti: Konjakkikranssit

Ainekset

  • 200 g voita tai leivontamargariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl konjakkia

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja
    konjakki joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta koepikkuleipä
    ja paista se. Jos pikkuleipä leviää liikaa, lisää taikinaan 2 – 3 rkl
    jauhoja. Anna taikinan jäähtyä kylmässä ainakin puoli tuntia.
  2. Ota kerralla leivottavaksivain osa taikinasta, sillä kylmänä
    taikinan käsittely on helpompaa. Pyöritä taikinasta pitkiä
    lyijykynänpaksuisia tankoja. Käytä niin vähän jauhoa kuin mahdollista.
  3. Leikkaa tangot 10 sentin pätkiksi. Pyöritä niitä vielä hiukan
    pidemmiksi ja kierrä kaksi tankoa löyhästi yhteen. Muotoile rinkeliksi
    pellille leivinpaperin päälle. Älä kuitenkaan paina päitä kiinni, vaan
    aseta ne vain vastakkain.
  4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 10 – 12 minuuttia.

Mainokset

Satunnainen kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.