Mainokset

Hosu – heikin lohikeitto resepti ja ruokaohje resepti

* 400 g lohta
* 2 kpl isoa perunaa
* 1 pussi pakastettuja keittujuureksia
* 1 pätkä purjoa (valkoista osaa)
* voita
* Karkeaa merisuolaa
* 8 kokonaista valkopippuria
* 1 laakerinlehteä
* 4 maustepippuria
* kuivattua tilliä
* Kermaa
* 2 kpl kalaliemikuutiota
* 1 l vettä
Hosu – Heikin Lohikeitto 4 Annosta
Ensi kuoritaan perunat ja leikataan pieniksi kuutioiksi. Laita perunat
heti erikseen hellalle kiehumaan. Sitten toinen kattila vamiiksi.
Leikataan purjo hienoksi renkaiksi. Otetaan nokare voita ja
kuulostetaan purjo kattilassa. Lisää siihen valkopippuri, laakerinlehti
ja maustepippuri anna kuulostua mukana 15 – 20 sekunttia. Vettä päälle,
kuutiot sekaan ja annetaan kiehahtaa. Tarkista, ettei lohessa ole
ruotoja ja poista mahdollinen nahka. Jos haluat keitosta
hienomakuisemman, poista vatsarasva (et itseltäsi, jos sitä olisikin)
ja tumma vana selkäpuolelta. Leikka lohi pieniksi kuutioiksi, kuitenkin
suurempia kuin keittojuurekset. Nyt laita keittojuurekset keihumaan.
Tarkista suola ja lisää maun ja terveyden mukaan. Lisää muutaman
minuutin kuluttua tilli ja lohi. Tuo keitto keihumispisteeseen, mutta
älä anna kovin kiehua. Kun perunat ovat kypsiä, valuta keittovesi pois
ja lisää lohikeittoon. Lisää kerma ja kuumenna kiehumispisteeseen –
operaatio valmis – kaikki 4 syömään. Operaation aika on korkeintaan
puoli tuntia.
* Hosu – Heikin Lohikeitto
* Hosu – Heikin Lohikeitto
Resepti: Hosu – heikin lohikeitto 4 annosta

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

keitto

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.