Mainokset

Lusikkaleivät lusikalla tai muotilla resepti ja ruokaohje resepti

* 200 g voita tai margariinia
* 2 dl sokeria
* 3 tl vanilliinisokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 4.5 dl vehnäjauhoja
* marmeladia
Lusikkaleivät lusikalla tai muotilla
Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää leivinjauhe-vehnäjauhoseos
ja sekoita hyvin. Jäähdytä taikinaa pari tuntia jääkaapissa.
Painele taikinaa teelusikkaan ja siisti reunat. Työnnä lusikkaleipää
varovasti peukalolla lusikan vartta pitkin liu´uttaen kärkeä kohti,
kunnes se irtoaa ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle. Tekniikka
vaatii useimmiten harjoitusta, mutta kyllä siihen jyvälle pääsee.
Paista 150 asteessa noin 15 min. eli kunnes pikkuleivät ovat
kullanruskeita.
Laita kahden jäähtyneen pikkuleivän väliin mitä tahansa marmeladia,
itse käytän appelsiinia. Piilota lusikkaleivät ainakin yöksi purkkiin,
niin ne pehvenevät mukaviksi!
VINKKI: Jos lusikkahommat ei kiinnosta, voi jauhoja laittaa 0.5 dl
enemmän. Laita leivin- tai voipaperin päälle jauhoja, taikinaa ja
taikinan päälle jauhoja ja kaulitse noin sentin paksuiseksi levyksi.
Myös kaulin kannattaa jauhottaa. Ota levystä paloja pienellä
piparkakkumuotilla ja nosta esim metallisella lastalla (kakkulapiokin
käy) varoen pellille leivinpaperin päälle. Muuten toimi kuten
lusikoiden kanssa. Meillä näitä kutsutaan muottileiviksi
saivartelijoiden varalta!
Resepti: Lusikkaleivät lusikalla tai muotilla

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

keitto

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.