Mainokset

Mangotäytteinen kääretorttutorni resepti

Resepti: Mangotäytteinen kääretorttutorni

Ainekset

  • 8 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Kostutus
  • 1 dl mangotölkin lientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Täyte
  • 2 tlk (à´425 g) Pirkka mangoviipaleita tai
  • 1 (n. 600 g) mango
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 tlk (250 g) maitorahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • Koristelu
  • 1/3 levy (à 170 g) taloussuklaata
  • 2 rs (à 125 g) ananaskirsikoita
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 tl vanilliinisokeria

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
    Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon.
    Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat taikinaan. Kaada
    taikina leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista 225 asteessa
    noin 7 minuuttia. Kumoa kääretorttulevyt sokeroidulle leivinpaperille.
  2. Kostuta kääretorttulevyt kevyesti mangotölkin liemellä, jonka
    joukossa on sitruunamehua. Jos käytät tuoretta mangoa, kostutusta ei
    välttämättä tarvita.
  3. Täytettä varten soseuta valutetut mangoviipaleet tai tuoreen mangon
    hedelmäliha. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan joukkoon. Sekoita
    rahkan joukkoon myös mangosose. Mausta sokerilla ja
    vanilliinisokerilla.
  4. Levitä mangorahkatäyte täysin jäähtyneille kääretorttulevyille.
    Kääri levyt rulliksi leivinpaperin sisään.
  5. Paloittele suklaa kulhoon ja kuumenna mikrossa täysteholla (600 W)
    noin minuutti tai sulata suklaa vesihauteessa. Käännä ananaskirsikoiden
    suojalehdet ulospäin ja kastele kirsikat sulaan suklaaseen. (Käytä
    ananaskirsikoiden koria kuivaustelineenä.)
  6. Leikkaa jäähtyneet kääretortut 2 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi,
    yhteensä 24 viipaletta. Asettele isolle vadille 10 viipaletta ympyrän
    muotoon, joista kaksi tulee ympyrän keskelle. Seuraavaan kerrokseen
    tulee 6 viipaletta, sitten 4 ja edelleen 3 ja huipulle 1 viipale.
  7. Vaahdota kylmä kerma ja mausta vaahto. Koristele kääretorttuvuori
    kermavaahdolla ja suklaaseen kastelluilla ananaskirsikoilla. Pidä
    kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.