Mainokset

Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku resepti

Resepti: Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku

Ainekset

  • Pohja
  • 4 Pirkka Parhaat kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte
  • 1 appelsiini
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
  • 2 Pirkka Parhaat kananmunaa
  • 2 dl Pirkka vispikermaa
  • n. 10 g voita
  • Kostutus
  • 1 1/2 – 2 dl keltaista jaffaa
  • Kuorrutus
  • 1 dl Pirkka appelsiinimarmeladia
  • 1 dl Pirkka vispikermaa
  • 1 pkt (200 g) taloussuklaata
  • 1/2 pkt (à 100 g) valkoista leivontasuklaata

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi
    muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja
    korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) Paista kakkua uunin
    alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku
    leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  2. Raasta kuori (1 rkl) appelsiinista ja purista siitä mehu (1 dl).
    Sekoita (kerros)kattilassa tai teräskulhossa sokeri, maissitärkkelys,
    appelsiininkuori ja -mehu, munat sekä kerma. Nosta kattila tai kulho
    vesihauteeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on
    sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita. Jäähdytä kylmässä vesialtaassa.
  3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros jaffalla ja levitä
    sille puolet täytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja
    levitä loput täytteestä. Kostuta kansilevy ja nostase kakun päälle.
  4. Notkista appelsiinimarmeladi sekoittamalla. Levitä marmeladia ohut
    kerros kakun päälle. Marmeladi estää suklaan imeytymisen kakkuun.
  5. Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa lähes kiehuvaksi. Lisää kerman
    joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei
    kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia
    kerrallaan. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi
    kerrokseksi myös kakun reunoille.
  6. Sulata valkoinen suklaa mikrossa varovasti 20 sekuntia kerrallaan.
    Kaada valkoista suklaata kakun päälle pisaroinaja vedä välittömästi
    cocktailtikulla kuvioita suklaasta. Näin saat marmorointia muistuttavan
    pinnan kakkuun. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia,
    mielellään yön yli.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

vesimeloni

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.