Mainokset

Luumu-omenatorttu resepti resepti

Ainekset
125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kanamunaa
n.2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kuohukermaa
2 hapanta omenaa
7-8 kuivattua kivetöntä luumua
1/2 dl rusinoita
1/2 dl pähkinärouhetta
Ohjeet
Laita uuni 200 asteeseen.Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.Voitele ja
jauhota irtopohjavuoka(halkaisija noin 24cm)Vaahdota rasva ja
sokeri.Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.Sekoita jauhot ja
leivinjauho keskenään ja siivilöi jauhot vaahtoon.Lisää sekaan lopuksi
kerma.Kuori omenat ja leikaa ne kapeiksi lohkoiksi.Pilko luumut.Lisää
taikinaan yhden omenan lohkot,luumunpalat,rusinat ja
pähkinärouhe.Sekoita hyvin.Kaada taikina vuokaan.Painele loput
omenanlohkot taikinan pintaan.Paista uunin keskiosassa noin 30-35
minuttia.Anna jäähtyä ritilällä.Tarjoile torttua
kermavaahdon,vanilijajäätelön tai ranskankerman kanssa.Vaihtele
hedelmiä esim.Omenan voi korvata päärynällä.Kuivattujen luumujen sijaan
voi hyvin käytää tuoreita luumuja.Luumuja ei tarvitse kuoria,kivien
poisto riittää.Kun vuoan jauhotaa kookoshiutaleilla korppujauhon
sijaan,torttu saa miedon kookoksen maun.Jauhotukseen sopii myös
mantelirouhe.Tällä tavoin torttu saa helposti vaihtelua.Ja eiku
nauttimaan!

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

omena

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.