Mainokset

Pääsiäisen keltainen sitruspiiras resepti

Resepti: Pääsiäisen keltainen sitruspiiras

Ainekset

  • Pohja
  • 200 g Pirkka murotaikinaa (yksi taikinalvy)
  • Täyte
  • 3 dl vettä
  • 3 keltuaista
  • n. 1 dl sokeria
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizenaa)
  • 1/2 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • Marenki
  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria

  1. Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa
    kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari
    minuuttia. Jäähdytä kiisseli.
  2. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja vuoraa sillä
    piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla
    reikiä ja paista 225 asteessa 10 – 12 minuuttia, kunnes pohja on saanut
    vähän väriä. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon
    muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin
    pinnalle. Paista vielä 5 – 8 minuuttia elikunnes marenki on vähän
    ruskistunut. Tarjoa jäähtynyt sitruunapiiras jälkiruokana tai
    kahvipöydässä.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

ananas

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.