Mainokset

Ison janssonin piirakka resepti

Resepti: Ison janssonin piirakka

Ainekset

  • Pohja
  • 3 (n. 250 g) keitettyä perunaa
  • 150 g margariinia
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • Täyte
  • 2 ps (à 250 g) Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
  • 1 ps (500 g) perunasipulisekoitusta (pakaste)
  • 2 rs (à 120 g) Pirkka janssoninfileitä
  • 1 tlk (2 1/2 dl) Flora Ruoka -kasvirasvasekoitetta
  • 3 kananmunaa
  • ruohosipulia ja tilliä
  • mustapippurirouhetta
  • 250 g juustoraastetta

  1. Raasta keitetyt, jäähtyneet perunat hienoksi raasteeksi. Nypi
    sekaisin margariini, hiivaleipäjauhot ja leivinjauhe. Lisää
    perunaraaste. Pane taikina kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Ota kasvis- ja perunasuikaleet sulamaan. Valuta kalafileistä liemi
    ja suikaloi fileet.
  3. Vatkaa kasvirasvasekoitteenjoukkoon munat ja lisää silputtua
    ruohosipulia ja tilliä.
  4. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuorattuun
    uunipannuun. Taikina saa ulottua myös noin 1 cm uunipannun reunoille.
  5. Levitä taikinan päälle pussillinen kohmeisia kasvissuikaleita,
    sitten peruna-sipulisekoitus japäälle vielä kasvis- sekä kalasuikaleet.
  6. Kaada pinnalle tasaisesti munaseos. Mausta mustapippurirouheella.
    Peitä pinta lopuksi juustoraasteella.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia ja
    nosta piirakka ylemmäksi ja paista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa
    lämpimänä vihreän salaatin kanssa.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

suklaakeksit

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.