Mainokset

Pirteä porkkanakakku resepti

Resepti: Pirteä porkkanakakku

Ainekset

  • 4 (n. 400 g) porkkanaa
  • 200 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
  • 5 dl Pirkka vehnäjauhoja
  • 1 dl Pirkka mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 4 kananmunaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • Täyte ja kuorrutus
  • 200 g Valio Oltermanni-sulatejuustoa (ei kevyt)
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 3 dl tomusokeria
  • n. 2 rkl omena- tai sitruunanmehua
  • Koristeluun
  • mantelirouhetta
  • (marsipaania)
  • (punaista ja keltaista elintarvikeväriä)
  • (vihreitä cocktailkirsikoita)

  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna
    jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat
    aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa vaahtoon. Kaada
    taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24
    cm) kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30
    minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  3. Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta tasaiseksi
    seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua. Leikkaa
    jäähtynyt kakku kahteen osaan.
  4. Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakkun pinta lopulla
    seoksella.
  5. Koristele mantelirouheella. Voit valmistaa koristeeksi pieniä
    marsipaaniporkkanoita. Värjää marsipaani elintarvikeväreillä oranssiksi
    ja muotoile sormilla pieniksi porkkanoiksi. Painele porkkanoihin pieniä
    koloja, että ne muistuttavat aitoa porkkanaa. Voit leikata myös
    vihreästä cocktailkirsikasta porkkanoille varret.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

juusto

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti