Mainokset

Porkkana-inkivaarikeitto resepti

Porkkana-inkivaarikeitto
 
Ainekset
  • 2 tl merisuolahiutaleita (esim. Maldon)
  • 600 g porkkanaa, kuorittuna ja raastettuna
  • 20 g tuoretta inkivaarinjuurta, kuorittuna
  • 150 g sipulia, ohuiksi siivuiksi leikattuna
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sitruunan mehu
  • 9 dl kiehuvaa vettä
Ohjeet
  1. Kuumenna oljy isossa kattilassa. Lisaa sipulit ja hauduta miedolla lammolla, kunnes pehmenevat. Ala ruskista.2. Laita veitsi lappeelleen ja paina silla inkivaaria, kunnes vahan litistyy (oljy irtoaa). Lisaa inkivaari sipulin joukkoon ja jatka hauduttamista 10 min.3. Lisaa kattilaan porkkanaraaste, hunaja, sitruunan mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Lisaa kiehuva vesi ja hauduta keittoa miedolla lammolla 1 tunti. Lisaa tarvittaessa vahan vetta.4. Soseuta keitto. Maista ja lisaa tarvittaessa suolaa ja pippuria.Tarjoa heti tai keiton voi myos hyvin pakastaa. Jaakaapissa sailyy hyvin kolmisen vrk.

Mainokset

Satunnainen kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.