Mainokset

Puolukkainen mallasleipä resepti

Puolukkainen mallasleipä
 
Ainekset
  • 16 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 pss kuivahiivaa (22 g)
  • 1 dl kaljamaltaita
  • 2 dl puolukoita
Siirappivoitelu
  • 0,5 dl öljyä
  • 5 dl piimää
  • 0,5 dl vettä
Ohjeet
  1. Laita kattilaan maltaat ja vesi. Keitä pienellä lämmöllä sekoitellen kymmenisen minuuttia. Kaada piimä sekaan ja kuumenna seos 42 asteeseen. Kaada taikinakulhoon. Sekoita kuivahiiva ja pari desiä hiivaleipävehnäjauhoja ja lisää kulhoon. Lisää sekaan sulatetut puolukat, siirappi, suola ja ruisjauhot. Vaivaa taikinaan loput hiivaleipäjauhot ja lopussa öljy. Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia.Jaa taikina jauhotetulla alustalla kahtia. Erota pieni osa taikinaa koristeisiin. Leivo kaksi limppua. Kauli koristetaikina ja ota muotilla kuvioita. Laita koristeet leivän päälle. Pistele leivät. Anna kohota puolisen tuntia. Voitele leivät lämpimällä siirappi-vesiseoksella.Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Peitä leivät loppuvaiheessa leivinpaperilla jotta koristeet eivät tummu liikaa. Voitele kypsät leivät siirappi-vesiseoksella ja anna jäähtyä.

Mainokset

Satunnainen kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.