Mainokset

Sukiyaki resepti

Sukiyaki
 
Ainekset
  • dl 2 japanilaista soijakastiketta
  • pientä sipulia
  • Siitakesieniä
  • Miriniä (noin 1 dl)
  • Säilöttyjä bambunversoja valutettuna
  • kpl 6 kananmunaa
  • kevätsipulia
  • g 150 Tofua
  • Shirataki-nuudeleita tai vermiselliä
  • Osittain jäistä naudanlihaa
  • ruokaöljyä
  • kpl 1 iso porkkana
  • kpl 1 pieni kiinankaali
  • g 100 Sakea (noin 1 dl)
  • rkl 4 sokeria
  • lihalientä
Ohjeet
  1. Leikkaa jäinen liha ohuen ohuiksi siivuiksi. Kuori sipulit ja porkkana ja pieni ne sekä siitakesienet ja kiinankaali sopiviksi suupaloiksi. Keitä nuudelit tai vermiselli pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
  2. Ruoan valmistamiseen tarvitset ison vokki- tai suriyakipannun. Mikäli et omista tarpeeksi isoa pannua, valmista ruoka kahdessa erässä.
  3. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja paista siinä nopeasti lihat kauniin värisiksi. Lisää kolmasosa kastikeaineista, jotka olet sekoittanut keskenään. Anna kuumentua hetken ajan ja pane sekaan kasvispalat sekä puolet jäljellä olevasta kastikkeesta. Kuumenna ja lisää nuudelit ja loppu kastike.
  4. Anna ruoan kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat al dente eli hiukan pehmenneet ja ainekset ovat imeneet itseensä makua kastikkeesta.
  5. Riko kullekin ruokailijalle kananmuna matalaan astiaan ja aseta sukiyakipannu pöydän keskelle. Syö sukiyaki puikoilla suoraan pannusta. Ennen suuhun viemistä upota puikoissa oleva annos kananmunaan.

Mainokset

Satunnainen kuva galleriasta

pizza

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.