Mainokset

Suklaa-aprikoosirahkakakku resepti

Suklaa-aprikoosirahkakakku
 
Ainekset
  • 1 dl rahkaa
  • 0,5 dl marja- tai hedelmälikööriä
  • 2 rkl sokeria
  • suklaalastuja
  • 200 g (3¼dl) vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tlk (450g) aprikooseja
  • 1 dl tummaa kaakaota
  • 200 g voita
  • 5 munaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 100 g (1¾dl) tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
Ohjeet
  1. Vaahdota pehmeä voi, sokerit ja kaakao kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää välillä jauhoja joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteessa tunnin verran. Kumoa ja jäähdytä kakku. Hienonna aprikoosit ja mausta liköörillä. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit. Leikkaa kakku neljään osaan. Levitä pohjan päälle ensin aprikoosisosetta ja sitten kermaseosta. Täytä näin kaikki kerrokset. Lopuksi kakun päälle kermaseosta. Laita kakku vetäytymään viileään joksikin aikaa Koristele pinta suklaalastuilla.

Mainokset

Satunnainen kuva galleriasta

lettuja

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.