Mainokset

Talonpoikaisleipä resepti

Talonpoikaisleipä
 
Ainekset
  • haaleaa vettä (noin 25-asteista)
  • tl 2 suolaa
  • vehnäjauhoja
  • g 15 (noin ⅓ pakettia) hiivaa
Ohjeet
  1. Murenna hiiva kulhoon ja liuota se pieneen määrään vettä. Lisää loput vedestä, suola ja melkein kaikki jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukuilla 5-10 minuuttia, sillä taikinasta pitää tulla sitkeää. Nosta taikina sen jälkeen isoon kulhoon, missä on tilaa kohota ja peitä kulho kostutetulla leivinliinalla. Nosta taikina jääkaappiin kohoamaan yöksi tai päiväksi.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane taikinakulhon päälle leivinpaperilla päällystetty pelti ylösalaisin ja kumoa taikina siihen. Taputtele taikina pellille niin suureksi kuin mahdollista. Aseta pelti sen jälkeen heti (kohottamatta enempää) uunin alaosaan. Kypsennä leipää 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja kypsennä leipää vielä 15-20 minuuttia. Jäähdytä se ritilän päällä.

Mainokset

Satunnainen kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.