Mainokset

Punaviinimarinoitu sipulipiirakka resepti

Resepti: Punaviinimarinoitu sipulipiirakka

Ainekset

  • Pohja
  • 1 1/2 dl Pirkka Luomu kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Pirkka emmental-mozzarellaraastetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g kylmää voita
  • 3/4 dl kylmää vettä
  • Täyte
  • 6 – 8 (900 g) sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g Pirkka pekonia
  • 2 1/2 dl punaviiniä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

  1. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja
    kylmä voi monitoimikoneessa leikkuuterällä ryynimäiseksi seokseksi.
    Lisää kylmä vesi koneen käydessä ja sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele korkeareunainen (halkaisija 28 cm) tai matalareunainen
    (halkaisija 30 cm) piirakkavuoka. Kauli taikina hieman piirakkavuokaa
    suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla vuokaan ja
    painele reunoille. Nosta pohja jääkaappiin.
  3. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
    Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Kuullota sipulit
    pekoninrasvassa. Sekoita joukkoon viini, sitruunanmehu, suola ja
    timjami.
  4. Hauduta kannenalla noin 5 minuuttia ja lopuksi ilman kantta niin,
    että ylimääräinen neste haihtuu. Maustasokerilla. Anna jäähtyä.
  5. Levitä täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa uunin alimmalla
    tasolla noin 25 minuuttia. Sekoita muna, maito, mausteet ja
    juustoraaste keskenään ja levitä tasaisesti täytteen päälle. Kypsennä
    uunin ylätasolla vielä 15 minuuttia.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

limonadi

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.