Mainokset

Taikinoitu kalkkunafilee resepti

Resepti: Taikinoitu kalkkunafilee

Ainekset

  • 1 kpl (n. 1 kg) kalkkunan rintafileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia (tai 1-2 tuoretta vartta)
  • 1 pkt (500 g) Pirkka esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
  • Kastike
  • 2 dl omenatäysmehua
  • 1/2 rkl kanafondia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 1/2 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta

  1. Sulata pakastettu voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota
    kalkkunafilee huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. (Jos
    käytät pakastettua kalkkunafileetä, sulata se jääkaapissa.)Poista
    muovipakkaus ja ruskista kuivaksi pyyhitty filee öljyssä molemmin
    puolin välillä käännellen, noin 10 minuuttia. Ripottele mausteet fileen
    pintaan ja anna sen levähtääsillä aikaa, kun kaaviloit voitaikinan.
    Kaaviloi voitaikina niin suureksi suorakaiteen muotiseksi levyksi, että
    voit kietoa kalkkunafileen taikinan sisään. Nosta ruskistettu,
    maustettu filee taikinalevyn toiseen päähän. Kiedo taikinalevy fileen
    ympärille taittamalla se ensin fileen päälleja leikkaamalla
    ylimääräinen taikina pois. Voitele päällikkäin tulevat taikinareunat
    kananmunalla. Ummista saumat ja käännä fileen alle. Nosta filee
    laakeaan uunivuokaan. Leikkaa jäljelle jäänyt taikina nauhoiksi ja
    kiinnitä ristikoksi munalla voidellun taikinoidun fileen päälle.
    Voitele vielä pinta munalla ja pistele haarukalla. Kypsennä 200
    asteessa alatasolla noin 45 minuuttia. Kalkkunafilee kypsennetään noin
    70 – 75 asteen sisälämpötilaan. Peitä kalkkuna alumiinifoliolla ja anna
    vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Valmista sillä aikaa kastike.
    Kastikke: Mittaa kattilaan omenamehu. Mausta fondilla ja sinapilla.
    Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon vaaleaa Maizena-suurustetta ja
    anna kiehua minuutin ajan.

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

keitto

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.