Mainokset

Omenamarenki ja kermainen vaniljakastike resepti

Resepti: Omenamarenki ja kermainen vaniljakastike

Ainekset

  • 4 – 6 (800 g) hapokasta omenaa (esim.Granny Smith,Valkea kuulas)
  • 150 g Pirkka meijerivoita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Pirkka kanelia
  • Marenki
  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • Kermainen vaniljakastike
  • 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 keltuainen
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

  1. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Pehmitä omenalohkoja
    vuoassa mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) noin 5 minuuttia. Levitä
    leivinpaperi uunipannulle, ja voitele se.
  2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää 3 keltuaista
    vaahtoon yksitellen napakasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe
    vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri
    sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon
    vähitellen. Levitä omenalohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle
    kanelia. Peitä omenalohkot marenkiseoksella. Paista torttu 175
    asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
  4. Kaada kerma ja maito kylminä pinnoitettuun kasariin. Sekoita
    joukkoon perunajauhot ja keltuainen. Kuumenna seosta koko ajan
    sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Mausta kastike sokerilla ja
    vaniljasokerilla. Pane vaniljakastike tarjolle kastikekannuun. Tarjoa
    torttu leipomispäivänä, sillä marenki ei kestä säilytystä. Huom!

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.