Mainokset

Neljän viljan juurileipä resepti ja ruokaohje resepti

* hapanjuuri:
* 1 1/2 dl lämmintä vettä
* 1 dl ruisjauhoja
* nokare hiivaa
* 1 rkl piimää
* taikinaan:
* 4 dl vettä
* 25 g hiivaa
* 1/2 tl suolaa
* 1 rkl vaahterasiirappia
* 2 tl aniksen- tai fenkolinsiemeniä
* 2 dl liotettuja ja idätettyjä rukiinjyviä
* 2 dl kaurasuurimoita
* 1 dl ruisjauhoja
* 2 dl ohrajauhoja
* n.3 dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
* Voiteluun: vaahteransiirappivettä
* Pinnalle: aniksen- tai fenkolinsiemeniä
Neljän viljan juurileipä 4 Annosta
Sekoita hapanjuuren ainekset ja pidä lämpimässä paikassa 12 tuntia tai
yön yli.
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, hapanjuuri, suola,
vaahterasiirappi, siemenet ja jyvät. Lisää kaurasuurimot, ruisjauhot ja
ohrajauhot. Alusta taikina speltti- tai hiivaleipäjauhoilla melko
kiinteäksi. Anna nousta kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan ja leivo pieniä, pyöreitä, suippopäisiä
lieriöleipiä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna leipien nousta.
Noustessa suipot huiput laskevat ja leivistä tulee pyöreitä.
Voitele leivät kevyesti vaahterasiirappivedellä ja ripottele päälle
siemeniä. Paista 200 asteessa 30 min. Kypsä leipä kumisee, kun sitä
napauttaa pohjasta.
Resepti: Neljän viljan juurileipä 4 annosta

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Mainokset

Hakusanat:

Satunnainen kuva galleriasta

lettuja

Ei kommentteja

Trackback URLI | Kommentit RSS-syötteenä

Jätä kommentti

You must be logged in to post a comment.